6.30.2014

Shimeji and Eggplant Chilli-Nimono シメジと茄子のピリ辛煮物

LENNY MESHI レニメシ

Shimeji and Eggplant Chilli-Nimono
シメジと茄子のピリ辛煮物
Ingredients:
  • Shimeji Mushrooms
  • Eggplants
  • Whole dried chilli pepper
  • Dashi Powder (Fish broth powder)
  • Mentsuyu (Seaweed broth)
材料:
  • シメジ
  • 茄子
  • 鷹の爪
  • 鰹のあわせだし(顆粒)
  • めんつゆ
1. Cut bottom of the Shimeji mushroom, and cut eggplant into thick strips. 
シメジの石づきを切り、茄子は太めに切る。

2. Boil 300ml of water in a deep pan and add dashi powder.
水300mlを沸騰させ、顆粒のあわせだしをいれる。

3. Add eggplants and shimeji and keep boiling. Add some mentsuyu for extra taste
茄子とシメジを入れ、めんつゆはお好みでたしたりしてください。

4. Place it in a dish and let it rest in the refrigerator until it is very cold. I personally like it when it is very cold!
お皿に分けて冷蔵庫で冷やしてください。私はキンキンに冷えてる方がもっと好きです!

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